Consiliul Național al Dizabilității din România, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, a organizat pentru prima dată în România un eveniment demonstrativ în cadrul căruia persoanele cu dizabilități, familiile acestora, asistenții personali și personalul de îngrijire al persoanelor cu dizabilități au fost pregătiți pentru însuşirea cunoştinţelor şi formarea deprinderilor necesare protecţiei în cazul unor fenomene naturale sau provocate de om, pentru a reduce efectele dezastrelor.

Tema acțiunii a fost ,,Pregătirea persoanelor cu dizabilități, a familiilor, însoțitorilor, a îngrijitorilor acestora pentru situații de urgență”.

Evenimentul s-a desfășurat în data de 3.10.2019, începând cu ora 10,30, în prezența reprezentanților ISU București și a fost posibil cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, care a pus la dispoziție sala OMINIS din cadrul Complexului de Servicii Sociale OMINIS, Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, Sector 4, Bucureşti.

Participanții au fost instruiți să reacționeze în caz de incendiu și cutremur, după un plan de alarmare și evacuare care a cuprins interacțiuni și sfaturi privind comportamentul în caz de incendiu și măsurile specifice de intervenție, precum și măsurile de prevenire a incendiilor în locuințe sau instituții.

De asemeni, participanții au fost instruiți cum să se comporte și să acorde ajutor în cazul obstrucționării căilor respiratorii.

,,Astfel de activități se desfășoară frecvent pentru populație în general, dar persoanele cu dizabilități și aparținătorii acestora nu aveau acces din cauza izolării în locuințe. Participanții la această primă ediție au fost foarte receptivi, au pus foarte multe întrebări, iar la final au afirmat că au primit multe informații pe care le consideră extrem de utile.

Având în vedere că acțiunea trebuie să se desfășoare cu un număr limită de persoane, vom continua organizarea acestui tip de eveniment în baza protocolului încheiat între Consiliul Național al Dizabilității și ISU București’’, a declarat Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

Vizionează albumul foto aici…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.