Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Institutul Oncologic „Al. I. Trestioreanu”din Bucureşti anunţă crearea primului grup de suport multidisciplinar, realizat în cadrul unui spital, pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer colorectal.

Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între pacienţi, supravieţuitori ai cancerului colorectal, şi specialiştii în domeniu. Printre obiectivele grupului de suport se numără: creşterea nivelului de informare pentru pacienţi; creşterea nivelului de cunoştinţe cu privire la importanţa unei nutriţii adecvate în gestionarea cancerului colorectal (ce alimente ajută şi ce alimente sunt dăunătoare); reducerea stării de anxietate provocată de boală; diminuarea stării de epuizare fizică şi psihică.

Echipa medicală care va lua parte la sesiunile grupurilor este formată din doi medici specialişti oncologi, un psiholog şi un nutriţionist. Aceştia vor răspunde tuturor întrebărilor pacienţilor, ajutându-i să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia.

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Oncologic „Al. I. Trestioreanu” Bucureşti, de două ori pe luna, în grupe separate pentru femei şi bărbaţi. Ora de începere este 15.30, întâlnirile durează până la 3 ore, iar accesul este gratuit. Programul exact este:

– Bărbaţi: 31 iulie, 14 august, 28 august, 4 septembrie, 18 septembrie
– Femei: 30 iulie, 13 august, 27 august, 3 septembrie, 17 septembrie

„Ne bucură foarte mult că am reuşit să demarăm acest proiect pilot. Pentru pacienţi, diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienţilor speranţa că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit. În viitor, sperăm să putem continua proiectul şi în alte centre de oncologie din ţară”, spune Cezar Irimia, preşedintele FABC, potrivit comunicatului emis de FABC.

„Cred cu tărie că misiunea unui institut oncologic este de a oferi pacienţilor o gamă completă de servicii, dincolo de tratamentul medicamentos. De aceea, suntem mândri că prin susţinerea acestui proiect reuşim să extindem gama de servicii oferite pacienţilor cu afecţiuni oncologice din sudul ţării”, a afirmat Dr. Anca Lidia Kajanto, Manager Institutul Oncologic „Al. I. Trestioreanu” Bucureşti.

Pentru informaţii suplimentare şi întrebări legate de grupul de suport vă stă la dispoziţie psiholog Lidia Stoica : 0720655618

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în Europa în ceea ce priveşte rata de mortalitate, fiind responsabil pentru aproximativ 230.000 de decese pe continentul nostru, în fiecare an. În România, 10.256 de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu această formă de cancer, in timp ce anual 5.675 dintre aceştia, pierd lupta cu boala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.