Integrarea socială și profesională a persoanelor cu dizabilități este un subiect larg dezbătut în cadrul societății. În prezent, există peste 80 de milioane de persoane cu handicap care trăiesc în Uniunea Europeană, reprezentând în jur de 15% din populația Europei. 50% din persoanele cu dizabilități nu au participat niciodată la activitățile de agrement sau sportive.

Procentul șomerilor cu dizabilități este în jur de 65% (în cazul persoanelor fără dizabilități, procentul este de aproximativ 25%). Deoarece fotbalul este preferat de 3,5 miliarde de oameni, fiind o industrie care rulează anual 121 miliarde de euro, ar trebui să aibă și un spațiu în care să angajeze persoanele cu handicap, astfel încât acestea să aibă o voce în acest sport îndrăgit.

The Integrated Dreams Association, un ONG din Portugalia, care se dedică promovării integrării și incluziunii sociale prin sport, în special prin fotbal, a organizat programul ,,Football for all”. Acest program este dezvoltat împreună cu parteneri din întreaga Europă și este special conceput pentru persoanele cu dizabilități, care doresc să lucreze în lumea fotbalului. Obiectivul programului este de a educa, a dezvolta și a integra persoanele cu dizabilități – grup subreprezentat la nivel mondial –, în lumea conducerii fotbalului.

Prima ediție a cursului va avea loc la Lisabona, în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie 2018 . Compus din trei sesiuni, cursul se va concentra pe dezvoltarea abilităților manageriale, îmbunătățirea cunoștințelor despre fotbal, îmbunătățirea potențialului de lider și promovarea dezvoltării personale globale.
Acest program are sprijinul a 3 universități europene de top: Trinity College Dublin, Universitatea Nova din Lisabona și Institutul de Management al fotbalului IUN. Toți participanții la acest program vor primi o diplomă emisă de aceste universități.

Acest program este împărțit în 2 părți:

• Cursurile respective: 26 noiembrie – 7 decembrie 2018, la Lisabona. În aceste zile, participanții vor avea cursuri oferite de partenerii noștri și de ceilalți. Aceste cursuri se vor concentra pe următoarele componente : cunoştinţe academice, leadership și dezvoltare personală, management de proiect.

• Implementarea proiectului: ianuarie-iunie 2019. Cu sprijinul unui mentor și a unei organizații locale de fotbal, participanții vor trebui să realizeze un proiect personal legat de fotbal și de handicap, în regiunea lor locală.

Cererile trebuie depuse până la data de 26 octombrie 2018.

Procedurile privind formularul de cerere:

• Trimiteți formularul prin intermediul următorului link: https://www.integrated-dreams.com/football-for-all

• Interviu pe Skype (toți candidații vor fi contactați pe o perioadă de 7 zile, după ce depun formularul de cerere, pentru a face interviul pe Skype)

• Acceptarea aplicației

• În cazul în care cererea este acceptată, participanții vor trebui să plătească costul de participare al Programului (850 €) până la data de 16 noiembrie

Cerințele de participare sunt următoarele:

• Să aibă o formă de dizabilitate

• Să aibă cel puțin un an de experiență în lumea fotbalulului (Nu e nevoie de experiență profesională. Poate să fie voluntar, sportiv, antrenor, membru al unei asociații de suporteri cu dizabilități sau altele)

• Să cunoască bine limba engleză (Cursurile vor fi predate în engleză)

• Disponibilitatea de a participa la cursuri. Pentru a primi diploma de absolvire, este necesar ca participantul să fie prezent la cel puțin 80% din cursuri (26 noiembrie – 7 decembrie). De asemenea, este necesar ca, în primele 6 luni ale anului 2019, participantul să alcătuiască un proiect legat de fotbal și de dizabilitate. Pentru dezvoltarea proiectului personal, fiecare va trebui să dedice un minim de 8 ore pe săptămână și va trebui, de asemenea, să ofere un ultim raport până la sfârșitul lunii iunie 2019.

Programul este susținut de Joyce Cook, Ofițerul-șef al Asociației de membri FIFA și fostul director al Centrului european pentru acces în fotbal.

Fiind persoană cu dizabilități care lucrează pentru FIFA și membru al Consiliului de administrație, am responsabilitatea de a fi un exemplu. Sunt mândră că FIFA își demonstrează angajamentul față de diversitate și incluziune. Sper să pot continua să ajut arătând calea de urmat, folosindu-mi experiențele personale și profesionale pentru a continua să construiesc programe și să îmbunătățesc experiențele și incluziunea în fotbal, pentru persoanele cu dizabilități”, a declarat ea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.