În data de 22 mai 2018, membrii Intergrupului pentru problematica persoanelor cu dizabilități se se vor reuni pentru a dezbate adoptarea Actului european privind accesibilitatea. Evenimentul are loc la Parlamentul European, în intervalul orar 10-12, informează Forumul European al Persoanelor cu Dizabilități (EDF).

Intergrupul pentru problematica persoanelor cu dizabilități din cadrul Parlamentului European este o grupare informală a membrilor Parlamentului European (deputați) din toate naționalitățile și din majoritatea partidelor politice, care sunt interesate să promoveze politica în materie de handicap atât în cadrul Parlamentului European, cât și la nivel național. Înființat în 1980, acesta este unul dintre cele mai vechi intergrupuri din Parlamentul European și, de asemenea, unul dintre cele mai mari, cu peste 110 deputați europeni.

Obiectivul general al Intergrupului pentru problematica persoanelor cu dizabilități este de a promova exercitarea deplină și echitabilă a tuturor drepturilor omului și a libertăților fundamentale ale persoanelor cu handicap, în conformitate cu Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap (CRPD ONU).

De-a lungul anilor, Intergrupul pentru problematica persoanelor cu dizabilități a contribuit la adoptarea legislației favorabile persoanelor cu handicap în domenii precum transportul, ocuparea forței de muncă, cercetarea, fondurile structurale, accesibilitatea, nediscriminarea.

La reuniunea din 22 mai, de la Bruxelles, vor participa Forumul European al Persoanelor cu Dizabilități, precum și alte organizații ale persoanelor cu handicap. De fapt, EDF cooperează îndeaproape cu Intergrupul pentru problematica persoanelor cu dizabilități și acționează ca secretariat al acestuia.

Scopul reuniunii este de a aduna toate părțile implicate în negocierile Actului european privind accesibilitatea și principalele părți interesate. Se vor discuta principalele puncte de negociere și miza din acest caz. Se așteaptă ca principalii reprezentanți ai instituțiilor să ia parte la aceste negocieri.

Evenimentul este găzduit de deputatul european Helga Stevens și de deputatul european Olga Sehnalová.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.