ANPD
ANPD

ANPD şi ANPCA vor fuziona într-o singură instituţie, după adoptarea OUG pentru reducerea numărului de ministere și reorganizarea instituțiilor din subordine.

Executivul a adoptat, în ședința de miercuri, ordonanța de urgență care vizează reducerea numărului de ministere la 16, a anunțat șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, la finalul reuniunii Guvernului.
De asemenea, au fost făcute modificări în unele ministere: Finanțe, Economie, Transporturi, Educație și portofoliul Muncii

Astfel, la nivelul Ministerului Muncii se înfiinţează Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, care va prelua atribuțiile care le reveneau anterior altor două instituții și anume Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (ANPD), respectiv Autoritatea Națională pentru Protecția drepturilor Copilului și Adopție (ANPCA).

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități va fi condusă de un președinte cu rang de secretar de stat.

Tags:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.