În data de 2 februarie, 2019, SINDICATUL LIBER al ASISTENȚILOR PERSONALI ai PERSOANELOR cu HANDICAP BUCUREȘTI, având ca membri și asistenți personali din Ploiești, a deschis un litigiu de muncă pentru asistenții personali din cadrul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești. Acesti litigiu a avut ca obiect acordarea sporului de 15% privind condițiile de muncă vătămătoare și periculozitate, conform HG 153/2018 – regulamentul de acordare a sporurilor și a locurilor de muncă, sporuri prevăzute de Legea 153/2017- legea salarizării din sistemul bugetar, aferent anului 2018 si 2019.

Instanța de fond a Tribunalului București a dat câștig de cauză cererii formulate de către SINDICAT și a dispus ca Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești plătească asistenților personali, care au fost parte în acest dosar, sporul de 15%, condiții de muncă vătămătoare și periculozitate aferent anilor 2018 și 2019, până la data soluționării cauzei, respectiv 30.09.2019.

,,Dacă în termen de zece de la data comunicării nu se face apel de către partea adversă, sentința rămâne definitivă, urmând fie legalizată și pusă în executare. În cazul în care pârâtul nu pune pune în executare sentința, reclamantul se poate adresa, printr-o plângere penală, Parchetului pentru refuzul executării unei sentințe date de Tribunal.

Sindicatul Liber al Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap București a mai câștigat și litigiul cu Primăria Comunei Frătești Giurgiu. Sentința este parțial în favoarea asistenților, din cauză că s-au acordat aceste drepturi doar până la data de 1 iulie 2017. Sindicatul a făcut apel la Curtea de Apel București pentru obținerea tuturor drepturilor salariale până la data soluționării dosarului.

În luna iunie, 2019, Sindicatul Liber al Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap București a deschis pentru asistenții personali din București un litigiu, tot pentru sporul de 15%, cu sectoarele 3, 4, 5, 6 și Primăria Glina jud Ilfov’’, a declarat Victoria Hagianu, președinta Sindicatului Liber al Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap București, pentru Jurnal Social.

Doamna Victoria Hagianu, președinta Sindicatului Liber al Asistenților Personali ai Persoanelor cu Handicap București, poate fi contactată la numărul de telefon: 0723 245 358.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.