Asociația „Ridică-te și umblă” inaugurează „Centrul național de activități pentru persoanele cu dizabilități”, situat în Sinaia, str. Ghioceilor, nr. 4-22. Echipa de conducere a Asociației „Ridica-te si umblă” a ales să celebreze în felul acesta 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

,,După o perioadă de lucrări de renovare, pe 3 decembrie 2019 vom primi primul grup de persoane cu dizabilități care vor beneficia de activitățile specifice Asociației noastre. Dorim ca de acest centru să beneficieze toate cele 30 de filiale din țară.

Asociația „Ridică-te și umblă” reunește mii de persoane cu dizabilități din 30 de orașe din toată țara. Deschiderea ,,Centrului național de activități pentru persoanele cu dizabilități” este un început al unui proiect amplu. Acesta prevede mărirea capacității de cazare, oferirea unei palete largi de servicii la standarde înalte, precum și accesibilizări la standarde actuale. Deocamdată, facem doar un pas concret spre un obiectiv pe care dorim să îl atingem în viitorul apropiat”, a declarat Lucian Aldea, președintele Asociației „Ridică-te și umblă” .

Despre Asociația ”Ridică-te și umblă”:

Asociația ”Ridică-te și umblă” a inițiat în anul 2017 un proiect unic în România, “Centrul de mobilitate”.

„Centrul de mobilitate” al Asociației ”Ridică-te și umblă” este un proiect în cadrul căruia s-a creat un mijloc de asistare a nevoii de mobilitate, în regim de gratuitate, pentru persoanele cu dizabilități din capitală, unde trăiesc peste 67.000 de persoane cu probleme fizice.

Este mai mult decât un taxi gratis, pentru că oferă un serviciu complet. Mașina accesibilizată, special destinată transportului persoanelor cu dizabilități aleargă la farmacii, spitale, asistență socială, poliție, gară, vizite, asociații. Sandu Uță, șoferul proiectului și Elena Pătrașcu însoțitoarea asociației sunt încântați că pot ajuta gratuit pe cei care apelează la aceste servicii, iar reacțiile celor care sunt asistați sunt de mulțumire și de mare bucurie.

În ultimii 8 ani, Asociaţia „Ridică-te şi Umblă” a organizat în fiecare vară o tabără pentru persoanele cu dizabilități, unde zilnic s-au desfășurat programe şi festivităţi.

Media participării, în acești ani, a fost de 170-200 de persoane, incluzând aici persoanele cu dizabilităţi, însoţitorii acestora şi voluntarii.

Asociația pentru persoanele cu dizabilități „Ridică-te și umblă” își propune realizarea unui climat de familie între persoanele cu dizabilități locomotorii și de vedere, unite prin prietenie, suferință, speranță, credință și dragoste.

Declarația de misiune: „Ridică-te și umblă!”

Obiectivele asociației

1. Socializare completă prin relații de prietenie și comunicare deschisă.
2. Întâlniri regulate la trei săptămâni ale membrilor Asociației la sediul din strada „Mitropolit Dosoftei 22 B-C”, Sector 5, București.
3. Valorificarea talentelor și abilităților profesionale și afirmarea lor.
4. Recreere – tabere, ieșiri în natură, jocuri, activități sportive.
5. Medierea pentru instruire și calificare în vederea integrării persoanelor cu dizabilități în activități remunerate.
6. Asistență socială, psihologică, juridică și spirituală.
7. Asistență specializată de recuperare pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.
8. Procurarea de mijloace de accesibilizare specifice persoanelor cu dizabilități.
9. Corectarea percepției și imaginii despre persoanele cu dizabilități.
10. Speranță și credință.

Contact:

Lucian Aldea

ridicatesiumblaromania@gmail.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.