Pe 4 și 5 decembrie 2017, Comisia Europeană, în colaborare cu EDF, va organiza o conferință pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie). Conferința din acest an se va concentra asupra cetățeniei și asupra unei Europe mai echitabile, mai sociabile, astfel încât drepturile cetățenilor UE să fie exercitate prin diverse inițiative europene, iar problema participării politice să fie discutată. În plus, va fi abordată posibilitatea de a trăi într-un mediu mai echitabil și mai incluziv, informează Forumul European al Dizabilității.

Timpul va fi rezervat discuțiilor interactive pentru a face schimb de opinii între participanți.

În cadrul conferinței, dna Marianne Thyssen, comisar pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, va anunța câștigătorii premiului 2018 Access City Award, un concurs care recompensează eforturile orașelor de a asigura un mediu accesibil pentru toți.
La o zi după aceea, la 6 decembrie 2017, va avea avea loc un alt eveniment important: al patrulea Parlament European al Persoanelor cu Dizabilități (EPPD).

Consiliul Național al Dizabilității din România va fi reprezentat la eveniment de Tudorel Tupiluși, președintele Asociației Nevăzătorilor din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.