Fundația United by Music România organizează concurs de talente muzicale pentru persoane cu dizabilități. Au drept de participare la concurs persoanele cu dizabilități care cântă la un instrument muzical sau cântă vocal.

Nu se pot înscrie în concurs angajații, colaboratorii/voluntarii organizatorului sau persoanele juridice, așa cum sunt definite de legea română.

Premiul pentru locurile I., II. și III va fi o excursie de 3 zile în Olanda, cu posibilitatea de a cânta în fața publicului larg. Toate costurile vor fi acoperite de către organizator. Persoanele selectate de către juriu vor avea posibilitatea de a-și dezvolta cariera muzicală, cu ajutorul unor mentori și vor beneficia de educație muzicală.

Durata concursului: 11 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019

Concursul va avea mai multe etape, perioada de aplicare este 11 octombrie 2018 – 30 noiembrie 2018. Regulamentul de concurs, formularul de înscriere și lista actelor necesare poate fi consultat pe pagina web www.united-by-music.ro/ro/ (jos pe pagină: Regulament concurs, Anexe descărcabile).

Dosarul de aplicare se poate trimite în email la adresa unitedbymusicromania@gmail.com, sau pe poștă la adresa: United by Music România, Sfântu Gheorghe, str. Lăcrămioarei, nr. 5, cod poștal 520085, jud. Covasna.

Etapa de preselecție se va desfășura între 3-7. decembrie 2018 în trei locații: Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș. Etapa de selecție finală: februarie 2019. (data exactă va fi comunicată ulterior), Sfântu Gheorghe. Selecția va fi realizată de către un juriu, format din specialiști: profesori de muzică, muzicieni, cântăreți etc. Toți participanții vor interpreta o piesă muzicală, individual. Genul de muzică interpretată: fără restricții, la alegerea candidaților.

Data limită pentru depunerea aplicațiilor este 30 noiembrie 2018.

Despre Fundația United by Music
Fundația United by Music România a fost înregistrată în 2018 la Sfântu Gheorghe, unul dintre creatorii proiectului este pastorul reformat Péter Makkai, al cărui nume este asociat cu o serie de proiecte sociale care servesc incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Fundația Creștină Diakónia și Casa Iris din Sfântu Gheorghe conduși de preotul reformat Péter Makkai angajează și integrează persoane cu dizabilități, iar relația cu United by Music din Olanda este una veche. Acuma olandezii sunt partenerii Fundației United by Music România. În momentul de față organizația este comparabilă cu o agenție de management a artiștilor, sau a evenimentelor care implică mulți artiști diferiți. Artiștii sunt aproape complet independenți când vine vorba de performanță muzicală și pot fi numiți muzicieni profesioniști. De exemplu trupa All Star Band a cântat peste 300 de ori, pentru mai mult de 100.000 persoane în 10 țări diferite, inclusiv Africa de Sud, Irlanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Belgia, Germania, Canada și SUA.

În 2012, United by Music a înființat o organizație independentă non-profit și în America de Nord sub îndrumarea lui Barbara Hammerman (www.ubmna.org), iar în 2015 a fost înființat o organizație independentă în Norvegia sub conducerea lui Helena Wilberg (www.unitedbymusic.no).

Membri consiliului de administrație:
Joris van Wijngaarden – cofondator, Olanda, Sliedrecht
Joris Van Wijngaarden este cofondatorul Fundației United by Music din România. Un fost director economic al Carante Groep, organizație olandeză în domeniul sănătății, el a dezvoltat conceptul United by Music cu cântăreața americană Candye Kane și a lansat organizația în 2005. Sub conducerea lui Joris, organizația din Europa a crescut și a dezvoltat oportunități de învățare în domeniul muzicii pentru a spori performanțele trupelor muzicale, compuse din persoane cu dizabilități.

Tünde Olcsvári – președinte, Sfântu Gheorghe
Psiholog, coordonator de programe Casa Iris din Sfântu Gheorghe

Péter Makkai – cofondator, vicepreședinte, Sfântu Gheorghe
Preot reformat (comuna Arcuș), director la Casa Iris din Sfântu Gheorghe, coordonator de programe la Fundația Creștină „Diakónia”, filiala Sfântu Gheorghe

Erzsébet Banga – secretar, Târgu Mureș
Psiholog la Asociația Solitudine

Luiza Zan – președinte de onoare, Sfântu Gheorghe
Cântăreață jazz, profesoară de muzică, muzician

Relații:
Anna Orosz
Proiect manager United by Music Romania
tel: 0741 177 575
unitedbymusicromania@gmail.com
www.united-by-music.ro

Mapă de presă:
https://www.mediaklikk.hu/video/elo-egyhaz-2018-10-16-i-adas-5/
https://realitateadecovasna.net/index.php/2018/10/13/concertul-olandezilor-de-la-all-star-un-real-succes/
https://realitateadecovasna.net/index.php/2018/10/14/se-cauta-persoane-cu-dizabilitati-pasionate-de-muzica-din-covasna-harghita-si-mures/
https://kronika.ro/szines/a-zene-kozossegepito-ereje-n-tehetsegkutatoval-kivanjak-eloszlatni-a-fogyatekkal-elokkel-szembeni-eloiteleteket
http://www.maszol.ro/index.php/kultura/103033-tehetsegkutatot-hirdettek-erdelyi-fogyatekkal-el-zeneszek-szamara
http://slagerradio.ro/2018/10/15/tehetsegkutatot-hirdettek-fogyatekkal-elo-zeneszek-szamara/
https://covasnamedia.ro/stirea-zilei/x-factor-ul-persoanelor-cu-dizabilitati-e-in-cautarea-talentelor-muzicale
http://mesageruldecovasna.ro/fundatia-united-by-music-romania-in-cautare-de-talente-printre-persoane-cu-dizabilitati/
http://www.hirmondo.ro/kultura/a-zene-falakat-bont/
https://www.facebook.com/weradiosfantugheorghe/videos/2130621820488890/?fref=gs&dti=911756909034908&hc_location=group
https://www.facebook.com/erdelytv/videos/458597934630630/?fref=gs&dti=911756909034908&hc_location=group
http://marosvasarhelyiradio.ro/hirek/sok-tehetseg-van-korulottunk-akik-hatterbe-szorulnak.html
http://mesageruldecovasna.ro/formatia-de-blues-all-star-din-olanda-in-concert-la-sfantu-gheorghe/
https://covasnamedia.ro/lifestyle/o-formatie-compusa-din-persoane-cu-dizabilitati-din-olanda-concerteaza-la-sfantu-gheorghe
https://realitateadecovasna.net/index.php/2018/10/04/concert-al-trupei-olandeze-blues-all-star-in-judetul-covasna/
http://glasulvailor.ro/2018/10/08/formatia-de-blues-all-star-din-olanda-concert-in-targu-mures/
https://www.3szek.ro/load/cikk/117335/mi_hol_mikor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.