În luna decembrie 2019 adulții cu handicap bucureșteni au primit stimulentul pentru integrare socială în cuantum de 240 lei.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului a anunțat pe contul său de Facebook:

,,În ciuda zvonurilor alarmiste și a dificultăților financiare, NU voi opri plățile lunare pentru copiii și adulții cu dizabilități, gravide, copii nou-născuți, fertilizare în vitro, tineri căsătoriți, consultații stomatologice pentru copii, familii monoparentale, chiria pentru victimele violenței domestice etc.

În ultimii trei ani, 140.000 de bucureşteni au beneficiat de sprijin financiar în valoare de 153 de milioane de euro, sume acordate de Primăria Capitalei prin Direcția de Asistență Socială, Centrul pentru Tineret și Centrul pentru Seniori.

174 de copii au venit pe lume prin programul de fertilizare in vitro „O șansă pentru cuplurile infertile” derulat prin ASSMB. Până în prezent, au fost depuse și aprobate 1544 de dosare în cadrul FIV 1 și FIV 2”. […]

Vom continua să acordăm astfel de stimulente, care ating obiective importante pentru aceste categorii de populație. Deși nu este cea mai bună perioadă financiară pentru Capitală, continuăm să investim în plan social și în sănătatea bucureștenilor, sunt programe și proiecte de succes, cu o rată mare de accesare, extrem de utile pentru oameni.

Astfel, începând din 2017, în București s-au acordat – prin DGASMB – următoarele categorii de stimulente financiare:
• Stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu dizabilități, în cuantum de 500 lei/lună – 48.513 beneficiari;
• Stimulent financiar pentru copiii cu dizabilități, în cuantum de 1.000 lei/lună – 5.390 beneficiari;
• Stimulent financiar pentru nou-născuţi, în cuantum de 2.500 lei net/nou-născut – 40.723 beneficiari;
• Ajutor social comunitar pentru familia monoparentală – 156 beneficiari;
• Vouchere Materna, în cuantum de 2.000 lei pentru medicamente şi investigaţii medicale – 21.461 beneficiari;
• Sprijin financiar pentru rechizite, pentru prevenirea abandonului şcolar, în cuantum de 450 lei – 699 beneficiari.”

Într-un comunicat trimis HotNews.ro, reprezentanții municipalității spun că vor încerca să dea banii din urmă după aprobarea bugetului pe 2020.

8 Comments

 1. Sifft Liliana

  Și totuși jumătate tot ne-ai luatiar când eu a întârziat cu 2 luni la impozite mi-ați oprit toți cei 500 de lei și a rămas fără bani de sărbători ca aveam și o rata de 200 lei iar pensia sa dus pe chirie, va mulțumesc ca ne-ați făcut cadou de sarnatori

 2. UNDE SUNT STIMULENTUL DIFERENTA DE 260 LEI?? CAND? DACA VINE 500 LEI SA MAI BAGE INCA DIFERENTA CU 260 LEI IN TOTAL 760 SA SE BAGA, DACA PRIMESC 500 SI NU AU BAGAT 260, O SA IASA URAT LA PRIMARIA CU MULTI SURZI DIZABILITATI SI O SA IESE URAT

 3. BUD CRISTIAN-ANDREI

  Va multumim din suflet.STIMA SI RESPECT.Copii au nevoie de acest stimulet in procesul lor de recuperare.Pentru noi este un MARE AJUTOR.

 4. Va multumim frumos!
  Sunt o mama cu copil special si chiar sunt de folos bani de la dumneavoastra! Mult succes in continuare

 5. VĂ VOM VOTA DACĂ DAȚI DIFERENTA AI DE 260 DE LEI + 500 LA SFARSITUL LUNII IANUARIE :))

 6. Banii sunt de foarte mare folos pt recuperare, terapii, etc. Mulțumim d-na Firea, speram sa ne ajutați în continuare ca de folos ne sunt banii de stimulent.

 7. Speram sa se acorde in continuare stimulentul financiar pt copii cu handicap,multimim, ne sunteti foarte draga, va sustinem orice ar fi!! Multumim!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.