Consiliul Național al Dizabilității a primit mai multe petiții în care se regăsește întrebarea legată de noua Lege-Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice care prevede la articolul 22 un spor de 15% din salariul de bază pentru persoanele cu handicap cu precizarea că se vor stabili prin hotărâre a Guvernului categoriile de persoane cu handicap care vor beneficia de acest spor.

Pentru a afla stadiul prevederii conform căreia “Categoriile de persoane cu handicap care vor beneficia de acest spor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului”, Consiliul Național al Dizabilității a înaintat o adresă Guvernului României.

Atașăm răspunsul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități:

7 Comments

 1. Radulescu Mariana

  Felicitãri celor care sunt bugetari!Felicitãri
  Guvernului și conducerii CNCD care au propus pentru persoanele cu dizabilitãți Bugetare sã primeascã acest spor de 15%la salariul de bazã!
  Noi,ceilalți care lucrãm in alte instituții și nu suntem plãtiți din fonduri publice,ce trebuie sã facem,sã avem aceleași drepturi ca bugetarii?
  Sã inființam un „Consiliu National al Persoanelor cu Dizabilitãți” Nebugetare,care sã lupte si pentru drepturile noastre?
  Aveți impresia cã suntem protejați de așa ziși angajatori?
  Suntem plãtiți mai bine ca cei de la stat,ni se respectã drepturile conform legii 448/2006?
  Muncim mai puțin ca ei?
  Ba dimpotriva!Vã comunic cã în afarã de scutirea de impozit pe care o avem ,in rest nu suntem protejați de niciun fel.
  N-avem loc de parcare,nu ni se adapteazã locul de muncã,nu lucrãm mai puțin si mai ușor decât ceilalți fãrã handicap,nu ni se asigurã condițiile pentru desfãsurarea muncii,nu ni se asigurã securitatea muncii,nimic..
  Salariile sunt mai mici decât ale colegilor.de aceiași pregãtire..cã deh..avem scutire de impozit…cum sã luãm mai mult decât colegul fãrã handicap?

 2. Vasilica Herea

  Buna ziua ,va rog frumos ,daca se poate vreti sa-mi explicati mai detaliat ce spune in articol ?Pe luna ianuarie am luat cu 300de lei mai putin .

 3. Ai dreptate Radulescu Mariana si eu sunt in aceeasi postura ca si tine, am gradul accentuat de handicap si noi cei care lucram la privat nu avem decat scutire la impozit de 10 %,ba mai rau… greu intr.o institutie publica sa gasesti un loc de munca ca persoana cu dizabilitati,desi au promulgat legea conform careia fiecare firma sa aiba cel putin 4 % personal cu diziabitati degeaba

 4. nu găsesc job part time 4 ore, am decizie pensie invaliditate gr mediu ( am avut 2 ani tratamente operații cancer avansat)…am doar 50 lei indemnizație handicap din ianuarie…pensia încă nu a sosit, singurul job era la loc chat adulți ori femeie de servici ( am limfedem și master…)…. sincer am ajuns cerșetoare

 5. Frangulea Radu

  A trecut 01 septembrie 2018 si nu a fost data hotararea de guvern care stabileste categoriile de personae cu handicap care beneficiaza de spor de 15% din salariul de baza, conform Art 22 din Legea 153 din 2017

 6. Sunt o persoană cu grad accentuat de handicap, 70% din articulații afectate, si totuși lucrez cu normă întreagă. De unde am atâta putere ? Numai Dumnezeu știe! Conștientizez faptul că statul român își bate joc de mine și de mulți alții. Acest sistem bolnav aplică discriminarea bolnavilor cu același grad de handicap. Sincer , nici nu mă așteptam să fie altfel . Nu mai sperați la tot ce visează ,, ăștia” noaptea !

 7. cand se va aproba acest demers de catre guvern? exista o data exacta de cand intra in vigoare sau de cad se aplica sporul de 15%?? sau stam si asteptam cu speranta in suflet? multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.