Beneficiile sociale precum masa gratuită la cantină sau prestaţiile excepţionale sunt forme de sprijin pe care statul îl oferă persoanelor defavorizate, în caz de impas financiar. De multe ori, ceea ce a fost gândit ca un suport temporar devine o obişnuinţă, beneficiarii acestor servicii având tendinţa de a se mulţumi cu ceea ce primesc în mod gratuit, fără a depune vreun efort.

Nu şi în Sectorul 6, acolo unde, prin Hotărârea nr. 324 din 2017, Consiliul Local a decis că inerţia nu este o scuză şi că cel care primeşte trebuie să ofere ceva în schimb. Motiv pentru care, pe raza Sectorului 6, acordarea beneficiilor sociale este condiţionată de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Sectorului 6.

Această decizie locală s-a dovedit un instrument eficient care pune pe primul plan responsabilizarea beneficiarilor de servicii sociale şi stimularea lor pentru a căuta şi a obţine un loc de muncă stabil.

“Beneficiarii serviciilor sociale trebuie să devină participanţi activi şi, de asemenea, să dea dovadă de responsabilitate şi implicare întrucât toţi trebuie să ne aducem contribuţia la binele comunităţii. Mai mult decât atât, activităţile în folosul comunităţii ajută şi la inserţia socială”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au sprijinit mai mulţi beneficiari să se angajeze, prin servicii de informare, consiliere şi orientare vocaţională.

Aceeaşi instituţie pune la dispoziţia unor grupuri sociale marginalizate precum persoane cu dizabilităţi, cetăţeni de etnie romă sau femei victime ale violenţei domestice, cu domiciliul legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov, cursuri gratuite de calificare profesională în meserii căutate pe piaţa muncii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.