În 1992 Organizația Națiunilor Unite a proclamat data de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

„Dizabilitatea nu este un handicap, singura dizabilitate reală a omului nu vine cu limita de vârstă, nici cu boala, nici cu o oarecare formă de invaliditate. Singura dizabilitate reală a omului este incapabilitatea de a simți iubire pentru alții.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru aceste persoane. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul lor, munca, talentul și aptitudinile.

Ca în fiecare an, DGASPC Olt sărbătorește persoanele cu dizabilități din centrele noastre, oferindu-le o zi specială prin organizarea de mese festive, programe artistice, aducând pe lângă cadouri și bucurie în suflet.

Cu această ocazie urăm un călduros „La mulți ani și multă sănătate!” acestor persoane care ne demonstrează zilnic că sunt puternice, vesele și optimiste”, este mesajul public al directorului General al DGASPC Olt — Rădița Piroșca.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.