Ministerul Sănătăţii încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane.

O delegaţie a Ministerului Sănătăţii, condusă de Octavian Dan Alexandrescu, secretar de stat, participă săptămâna aceasta la Forumul Spitalelor ,,BestInvest Healthcare Forum”, organizat la New York de către Consiliul de Afaceri Româno-American, se menționează într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

La eveniment participă manageri din importante unităţi medicale din România şi Statele Unite ale Americii, precum și o delegaţie a Comisiei de Sănătate din Senatul României, condusă de preşedintele Comisiei, Attila Laszlo.

,,Am deschis anul acesta mai multe colaborări cu ţări care au potenţial de investiţie în sistemul sanitar. Considerăm că numai în acest fel putem avansa şi dezvolta sistemul de sănătate. Suntem interesaţi de viitoare colaborări între spitalele româneşti şi cele americane în telemedicină, schimb de bune practici şi de experţi. Ne dorim să prezentăm proiectele noastre în ceea ce priveşte construcţia de spitale posibililor investitori americani. Mai mult, dorim să oferim posibilitatea medicilor români din SUA să revină în ţară pentru a profesa”, a declarat dr. Octavian Alexandrescu, secretar de stat, la deschiderea Forumului.

Reprezentanţii României vor vizita mai multe spitale americane de top, ca de exemplu Nortwell Health, The Mount Sinai Hospital, Johns Hopkins International.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni de discuţii cu medicii americani privind accesul la medicamente esenţiale, tratamentul pacienţilor cu afecţiuni cardiace, oncologice si ortopedice.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.