Micuta Morgan, amuzata de proiectia apei

Parcurile acvatice reprezintă destinații atractive pentru a-ți petrece timpul liber și pentru a te răcori, mai ales în zilele fierbinți de vară. Din nefericire, aceste parcuri acvatice nu sunt accesibile și pentru persoanele cu dizabilități. Pentru a elimina astfel de bariere a fost conceput un nou parc acvatic uimitor numit Morgan’s Inspiration Island – primul parc acvatic din lume pentru persoanele cu dizabilități. Inaugurarea acestui loc incredibil a avut loc pe 17 iunie, în San Antonio, Texas, oferind acces la distracții și copiilor cu nevoi speciale.

Parcul Morgan’s Inspiration Island este o extensie a parcului tematic Morgan’s Wonderland, construit pentru a favoriza incluziunea tuturor oaspeților săi, inclusiv a copiilor cu dizabilități. Ambele locații de vis sunt creațiile unui cuplu american, Gordon și Maggie Hartman, a căror fiică, Morgan, are probleme locomotorii și cognitive.

,, Am decis să îl numim Morgan Inspiration Island, deoarece Morgan a fost cu adevărat un catalizator pentru fiecare proiect pe care l-am urmărit în scopul de a ajuta comunitatea cu nevoi speciale”, a declarat fondatorul Gordon Hartman într-un comunicat de presă.

Parcul cu tematică tropicală cuprinde șase atracții importante, printre care o plimbare cu barca timp de 5 minute, accesibilă pentru persoanele în scaune rulante, precum și zone de joacă variate. Copiii cu nevoi speciale au acces gratuit în acest parc.

O altă caracteristică deosebită a parcului este capacitatea de a schimba rapid apa la temperaturi mai ridicate, astfel încât clienții cu senzitivitate la frig se pot bucura în continuare de atracții.

,,Scopul nostru este de a oferi o experiență excelentă pentru clienți, într-un mediu sigur, confortabil și nu foarte aglomerat”, a adăugat Gordon Hartman.

El a mărturisit că acest loc de distracție a putut fi inaugurat datorită colaborării cu doctori, specialiști în parcuri acvatice, profesori, părinți, îngrijitori.

Parcul oferă brățări de înaltă tehnologie copiilor și persoanelor cu dizabilități care tind să se rătăcească, astfel încât părinții îi pot localiza cu ușurință.

De asemenea, li se oferă scaune rulante acționate cu aer, impermeabile, numite PneuChair, pe care le pot închiria gratuit.

,,Parcul acvatic Morgan’s Inspiration Island se va concentra pe incluziune și va inspira clienții să facă lucruri pe care nu credeau anterior că le pot face”, a explicat Gordon Hartman. Persoanele cu dizabilități și cele fără, inclusiv persoanele în scaune rulante, cele cu deficiențe de auz și vedere se vor putea juca alături de ei și vor câștiga o apreciere mai mare unul față de celălalt “.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.