Prin proiectul „Epilepsia se poate vindeca!” al Asociatiei Neurocare, 800 de copii, pacienti ai Sectiei de Neurologie Pediatrica a Spitalului Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” si ai sectiilor de neonatologie din Bucuresti, au beneficiat de o noua solutie de diagnosticare a sindroamelor epileptice, asigurata cu ajutorul a doua sisteme moderne de monitorizare wireless pentru electroencefalograma (EEG).

Sistemele fac parte din dotarea laboratorului de electroencefalografie al Spitalului “Dr. Victor Gomoiu”, proiectul prin care au fost achizitionate fiind finantat de Fundatia Vodafone Romania cu aproximativ 600.000 lei, prin programul Connecting for Good.

In cadrul aceluiasi proiect, laboratorul a fost dotat si cu un aparat digital de EEG in regim ambulatoriu (holter EEG), datorita caruia posibilitatea de diagnosticare a fost extinsa si pentru copiii care suporta cu dificultate mediul de spital.

„Aparatura achizitionata in cadrul proiectului permite inregistrarea electroencefalogramelor (EEG) pe o perioada mult mai lunga, astfel ca datele colectate pot asigura o evaluare precisa a micilor pacienti suspecti de epilepsie. Datorita noii solutii tehnologice, timpul in care se poate face inregistrarea datelor a crescut de la doua la 24 de ore. Este un pas important, dat fiind ca in cazul sugarilor, de exemplu, monitorizarile EEG de veghe (in timpul somnului) sunt esentiale pentru diagnosticarea epilepsiei la aceasta varsta”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania, intr-un comunicat.

„Particularitatile epilepsiei si ale varstei pacientului sunt dificultatile pe care le intampinam in demersurile noastre pentru stabilirea unui diagnostic si in managementul corect si eficient al fiecarui caz in parte. Tehnologia de inalta performanta la care avem acum acces ne permite obtinerea unor rezultate corecte, care ne ajuta sa luam deciziile potrivite in beneficiul pacientului”, a declarat Raluca Teleanu, Membru Fondator al Asociatiei Neurocare.

Cele trei sisteme achizitionate prin proiectul „Epilepsia se poate vindeca!” permit o identificare precisa a formei de epilepsie de care sufera un copil. Medicul poate analiza evolutia inregistrata de pacient, inclusiv in cazul aparitiei unei crize epileptice, pentru stabilirea unui diagnostic exact. De asemenea, solutia ii ofera copilului monitorizat autonomie totala in timpul inregistrarii datelor si ii permite sa participe la activitatile zilnice obisnuite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.