Sistemul de sănătate se confruntă cu noi provocări, ceea ce înseamnă că abilitățile necesare pentru conducere se schimbă în mod constant. Fie că e vorba de a răspunde unor reglementări noi sau modificate, noilor tehnici de diagnosticare ori tratament sau integrarea tendințelor tehnologice în procesele sistemului, ceea ce face ca o persoană să fie un lider medical eficient este capacitatea de a echilibra toate aceste provocări cu nevoile pacienților.

Pentru prima oară în România, se va desfășura conferința ,,Leaders in healthcare România”, care va aduce în prim-plan ideile și poveștile de succes ale liderilor medicali ai prezentului, cu scopul de a-i inspira pe cei ai viitorului. Evenimentul urmărește să abordeze toate aspectele legate de leadership în domeniul sănătății, de la modul în care medicii gestionează relația cu pacienții și echipele lor, până la felul în care aceștia reușeșc să își asume un rol de conducere și cum pot cei din pozițiile de leadership să schimbe în mod semnificativ sistemul de sănătate.

Prima ediție a conferinței va avea loc joi, 15 noiembrie, la București, la teatrul Apollo111. Aceasta se adresează specialiștilor medicali și viitorilor experți medicali (medici rezidenţi, studenţi la Medicină), precum şi tuturor persoanelor aflate în poziţii de conducere în domeniul medical sau care îşi doresc pentru viitor să devină lideri ai sistemului: conducători din sistemul de sănătate, managerilor medicali din clinici de toate dimensiunile şi specialităţile, directorilor medicali, coordonatorilor de echipe, managerilor de HR şi specialiştilor în recrutare medicală, precum şi managerilor şi specialiştilor din industria Pharma.

Invitatul special al primei ediţii ,,Leaders in Healthcare România”, va fi domnul doctor Adrian Crucean, singurul chirurg din Marea Britanie specializat în bolile cardiac congenitale şi lector de onoare al Universităţii din Birmingham. Născut în Constanţa şi absolvent al Medicinei în România, dr. Crucean s-a specializat în chirurgia cardiovasculară pediatrică, unde a obţinut Doctoratul în chirurgie cardiovasculară fetală, acordat de Universitatea din Sant’Anna, Pisa. S-a implicat în cercetare clinică împreună cu profesorul EH Blackstone la Clinica Cleveland din Ohio. Experiența sa în chirurgie îi permite să aducă noi perspective asupra lumii interesante a inimilor cu malformații congenitale.

În cadrul conferinței, vor mai vorbi și alți profeșioniști de renume, implicați în inițiative importante ale sistemului medical, din ultimii ani. Conform ehealthromania.com, printre temele principale analizate anul acesta se numără: comunicarea medic-pacient, educarea pacienţilor în era digitală, tendinţe în domeniul sănătăţii şi abordarea provocărilor precum îmbătrânirea populaţiei, transformarea şi evoluţia recrutării medicale şi eficientizarea resurselor umane în acest domeniu, prezenţa şi construirea brandului de medic în mediul online, provocările antreprenorilor din domeniul medical, cultivarea inteligenţei emoţionale şi empatiei la specialiştii medicali sau rolul specialistului într-un sistem medical sustenabil.

Folosind strategii, precum colaborarea, negocierea, medierea, facilitarea comunicării și promovarea viziunii pentru a ajuta la soluționarea conflictului, liderii din domeniul sănătății de mâine vor putea să răspundă prompt schimbărilor care afectează industria și sistemelor de orientare spre niveluri mai ridicate de îngrijire și profitabilitate.

One Comment

  1. Aurica Grozavu

    Multumesc pt acest articol, sunt interesata de terapia Luxturna daca in Romania va exista, nu stiu cui sa ma adresez ce sa mai fac, am o atrofie de nerv optic si glaucom de vreo 8 ani incoace inainte am avut vedere normala, va rog sa ma contactati prin email pe adresa :rodicatrif60@yahoo.com sau telefon 0752622398,0753123931.
    Va multumesc,
    Aurica Grozavu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.