Revenim cu informatia conform careia Legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a eliminat sintagma „adaptate handicapului” din art.28, Legea 448/2006. În vechea reglementare, art. 28 stabilea faptul că persoanele cu handicap, deținătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum și persoanele care le au în îngrijire beneficiau de scutire de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale, prevăzut în O.G. nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Legea nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 518 din 13 iulie 2015.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. – Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1 din 3 ianuarie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 26, litera c) va avea urmatorul cuprins:

„c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor;”.

2. Articolul 28 va avea urmatorul cuprins:

„Art. 28. – (1) Persoanele cu handicap, precum si insotitorii sau, dupa caz, asistentii personali ai acestora, detinatori de autoturisme, beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale, prevazut in Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare
(2) Scutirea prevazuta la alin. (1) se aplica pentru un singur autoturism detinut de fiecare din persoanele indreptatite potrivit prevederilor alin. (1).”
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
VALERIU-STEFAN ZGONEA

PRESEDINTELE SENATULUI
CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU

Bucuresti, 7 iulie 2015.
Nr. 193.

Mai multe informatii:

În vechea reglementare, art. 26 lit. c) prevedea faptul că persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiau de mai multe facilități fiscale, printre care și scutirea de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataș și mototriciclurilor, adaptate handicapului;

 

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 28 stabilea faptul că persoanele cu handicap, deținătoare de autoturisme adaptate handicapului, precum și persoanele care le au în îngrijire beneficiau de scutire de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale, prevăzut în O.G. nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.