Finley este o fetiță adorabilă și veselă, deși copilăria îi este umbrită de norii grei ai bolii. Fetița, în vârstă de 3 ani, suferă de paralizie cerebrală, o afecțiune necruțătoare care lasă urme profunde asupra destinului ei, dar și al familiei. Fiecare zi este o provocare pentru micuța Finley, însă așa cum semnifică și numele (,,o bună luptătoare”), ea luptă pentru viață cu cea mai bună armă, zâmbetul ei candid, părinții fiindu-i atele pentru aripile frânte.

Finley s-a nascut cu 9 săptămâni mai devreme de termen, suferind la naștere serioase leziuni cerebrale. În ciuda condiției sale, fetița a fost adoptată de doi oameni iubitori și credincioși, care și-au revărsat toată dragostea asupra ei. Din primul moment în care a văzut-o în acel incubator, Christina s-a îndrăgostit de plăpânda ființă care se agăța cu privirea de un fir de speranță și i-a promis că o va ocroti și va face tot posibilul să-i ofere lumea.

Doctorii le-au spus că Finley va fi întârziată mintal și nu va putea să meargă niciodată. Însă ei nu s-au dat bătuți și au ales să facă tot ce le stă în putință pentru a infirma această previziune sumbră. A urmat un drum anevoios și lung pentru recuperarea fetiței.

Intervenția timpurie a constituit cheia reușitei lor. Au început terapia și stimularea infantilă la vârsta de numai 3 luni. Au apelat la medicina alopată, dar și complementară, efectuând terapii ocupaționale și fizice de trei ori pe săptămână, programe de exerciții de întindere, chirurgie oculară, unele medicamente, diete restrictive, suplimente naturale, masaj infantil, terapie cu cai, balet și yoga – toate acestea în timp ce încercau să o lăsase să se bucure de copilărie.

Inima Christinei a fost străpunsă de un pumnal când și-a văzut fiica într-un scaun rulant. Gândul că fetița va fi imobilizată toată viața și nu se va descurca singură în viaţă a determinat-o să caute asiduu o soluție care să-i schimbe condiția ingrată, iar eforturile i-au fost răsplătite. Finley a suferit o intervenție chirurgicală numită Rizotomie Dorsala Selectiva, procedură menită să rezolve problema spasticității, efectuată de cel mai bun neurochirurg pediatru din lume. Rezultatele au fost miraculoase. De atunci, au urmat ședințe intense de recuperare, iar roadele nu au încetat să apară. În cele din urmă, Finley a reușit să facă primii pași singură.

Christina și-a făcut un blog prin care să-și împărtășească povestea, ca și alte mămici într-o situație similară să învețe din experiența ei. Un filmuleț postat pe internet în care micuța Finley încearcă să danseze ajutată de mama ei, a emoționat și a oferit în același timp oamenilor o lecție despre perseverență, ca ei să nu se dea bătuți în fața obstacolelor și să-și amintească să poarte întotdeauna pe chip un zâmbet.

“Este vorba despre a te bucura de călătorie și de a te conecta cu ceilalți… Sunt recunoscătoare pentru comunitatea care ne sprijină pe noi și pe micuța noastră specială. Ea este sufletul cel mai îndrăgit. Mă simt copleșită de gingășia și tandrețea ei. Eu și soțul meu știm că vor continua sa fie drumuri dificle pentru scumpa noastră fiică. Pe măsură ce continuăm să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i oferi cea mai bună viață posibilă, ea face același lucru pentru noi în schimb. Am știut din momentul în care am văzut-o în acel mic incubator, când s-a născut, că ea va aduce un lucru pozitiv în viețile oamenilor”, a povestit Christina, mama lui Finley.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.