Povestea lui Gabi Răzvan Iordache este dureroasă și totuși încărcată de speranță. Este povestea unui învingător, care atunci când picioarele au încetat să-l ajute, gândul și inima au mers mai departe, crezând într-o minune.

Gabi Razvan Iordache, acum în vârstă de 39 de ani, a fost un copil si un adolescent normal, plin de viață, jucăuș, care și-a dedicat o mare parte din timpul său activitățiilor în aer liber: alerga, înota, făcea atletism. Din nefericire, în urmă cu 22 de ani, în timp ce făcea scufundări cu prietenii, a suferit un cumplit accident, care avea să-i schimbe radical viața. Gabi și-a fracturat coloana vertebrală și a rămas paralizat complet, de la gât în jos. Doctorii i-au doar 4% șanse de supraviețuire. În ciuda acestui pronostic, Gabi a refuzat să se lase înfrânt de paralizie și se hotărăște să lupte pentru viața sa, pentru a reveni pe picioarele lui.

Înconjurat de dragostea familiei și a prietenilor, Gabi a reușit să câștige bătălia cu viața. Când mulți credeau că totul e pierdut, el a arătat că se poate. Chiar dacă își petrece viața într-un scaun rulant, el nu s-a cantonat la acesta. Gabi consideră că inteligența unui om nu stă în două picioare. Astfel, a continuat liceul, a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universitatii de Petrol și Gaze din Ploiesti, secția Management, unde a terminat ca șef de promoție. În plus, a depus eforturi susținute pentru o recuperare completă.

Aceată stare de inactivitatea a condus treptat la atrofie musculară, iar leziunea a dus la reducerea controlului asupra vezicii urinare și a intestinului, fiind ajutat de părinții săi pentru a-și indeplini sarcinile zilnice simple cum ar fi mutatul în și din pat, îmbrăcatul și multe altele. Însă Gabi nu a renunțat nicio clipă la luptă, la găsirea unui tratament, la credința într-un miracol. Și într-adevăr, el a descoperit o procedură revoluționară pentru persoanele cu leziuni ale măduvei spinării. Este vorba despre stimulare epidurală, tratament care se efectuează într-o clinică din Thailanda. Pentru a acoperi cheltuielile acestui tratament, tânărul a inițiat o campanie de strangere de fonduri.

Cu încredere și optimism, Gabi a călătorit în Bangkok împreuna cu soția și mama sa pentru a efectua intervenția chirurgicală de stimulare epidurală și terapia cu celule stem.

,,Miracolul s-a întâmplat aici „, a spus Gabi
Intervenția a decurs foarte bine, Gabi s-a recuperat rapid si, spre surprinderea sa, nu a suferit absolut nici un efect secundar. În zilele de după operație, el a început un plan de tratament, care constă în mai multe sesiuni de cartografiere (mapping) și programe de reabilitare. În mod neașteptat, a înregistrat îmbunătățiri majore, în ciuda problemelor legate de natura prelungită a leziunii. Tânărul are acum controlul asupra gleznelor la ambele picioare și poate să efectueze până la 30 de mișcări voluntare în urma acestei proceduri. De asemenea, Gabi și-a recâștigat treptat controlul asupra flexiei șoldului, reușind mai multe mișcări în timp ce a fost ridicat.

,,Miracolul s-a întâmplat aici. Nimeni nu s-a așteptat la acest lucru într-un timp atât de scurt”, a spus el într-un interviu pentru Epidural Stimulation
Gabi a avut doar cuvinte de laudă, exprimându-și recunoștința față de personalul medical, care a dat dovadă de profesionalism și dăruire. Așteaptă cu nerăbdare să continue tratamentul și să aibă parte de noi schimbări pozitive în viața sa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.