Pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale se află în transparență decizională Proiectul de Ordin pentru aprobarea Metodologiei de organizare și funcţionare a atelierelor protejate.

Din dispozițiile generale aflăm că “scopul atelierului protejat este să asigure satisfacerea nevoilor de educație, necesare în abilitarea/ pregătirea pentru muncă și angajarea în muncă, în vederea obţinerii unei calificări şi a integrării în viaţa activă, într-un cadru adaptat, personalizat și flexibil.”

Conform Art. 4. – (1) Atelierul protejat poate fi înființat în comunitate ca activitate/serviciu de sprijin, educațional sau de formare profesională, în cadrul:
– unităților de învățământ;
– acreditate ca furnizori de servicii sociale și/sau autorizate ca furnizori de formare

profesională, după caz;

– organizațiilor neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii sociale și/sau autorizate ca furnizori de formare profesională, după caz.

(2) În cazul unităților de învățământ, atelierul protejat se înființează ca structură fără personalitate juridică, la propunerea consiliului de administraţiei al unităţii de învăţământ cu avizul autorității administrației publice locale sau cu avizul consiliului judeţean, respectivconsiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz.

(3) Atelierele protejate din cadrul autorităților administrației publice locale se înființează ca structuri cu sau fără personalitate juridică prin hotărâre a consiliului județean respectiv a consiliului local.

(4) Atelierele protejate din cadrul organizației neguvernamentale acreditate se înființează prin decizie a organului de conducere a acesteia.

5) Serviciile oferite în cadrul atelierelor protejate organizate în cadrul unităților de învățământ precum și în cadrul autorităților administrației publice locale sunt gratuite pentru beneficiari.

Puteți consulta proiectul integral aici…

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro până la data de 30.11.2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.