În prioada 24-26 mai, a avut loc în orașul elvețian Nottwil concursul de atletism pentru persoane cu dizabilități ,,2019 Para Athletics Grand Prix”. Concursul, care a reprezentat criteriul de calificare la Campionatul Mondial, a reunit 400 de sportivi din 35 de țări. Echipa României a fost formată din 6 sportivi și doi antrenori.

Sportivii români au demonstrat ambiție și tenacitate, reușind să obțină rezultate excelente.
Tavi Tucaliuc, sportiv nevăzător, a aruncat 42.01 metri la suliță, la clasa F13, obținând locul I – record național. Rezultatul a constituit baremul de calificare pentru această probă la Campionatul Mondial din noiembrie de la Dubai.

Marian Petria a reușit să câştige proba de săritură în lungime, cu 4,06 metri, la clasa T 36, obținând baremul de calificare pentru Campionatul Mondial din Dubai.

Abel Ciorap a terminat pe locul 3, la 400 m, cu 53.11 și și-a confirmat baremul la Campionatul Mondial.

Pentru prima dată, echipa României a participat la 400 m Ștafetă Universal – care constă dintr-o ştafetă alcătuită din 4 clase diferite: primii 100 metri, clasa T13, Tucaliuc Tavi, apoi următorii 100 m, clasa 47 feminin, Vulturar Tabita, a urmat clasa T36 masculin, Petria Marian, şi ultimii 100 metri cu un sportiv în clasa 53/54 feminin în scaunt rulant, Deac Cristina, care a obținut locul 2 şi biletul pentru Mondiale.

Tavi Tucaliuc a obținut 11.67 la 100 m și s-a calificat în finala probei de 100 m, rezultat care a constituit baremul pentru Campionatul Mondial din Dubai, în noiembrie 2019, season best.

Tabita Vulturar a obținut cel mai bun rezultat, 14. 60, la proba 100 m, realizând baremul pentru Campionatul Mondial din Dubai.

Marian Petria a terminat pe locul 2 la 100 m, la clasa T13, dar n-a reușit să facă baremul pentru Campionatul Mondial din Dubai, în această probă.

Mihai Vitan a obținut 12.82, cel mai bun rezultat, la 100 m, un timp bun pentru categoria de juniori.

„Sunt foarte fericit că pentru prima dată m-am calificat la 2 probe (săritură în lungime şi ştafeta 4×100m), la Campionatul Mondial din noiembrie, care se va ţine în Dubai. M-am simţit foarte bine, condiţiile au fost acceptabile pe perioada unei săptămâni la care am participat. Îmi doresc din suflet să obţin rezultate bune la Mondiale şi să mă calific pentru Paraolimpiada de la Tokyo, de anul viitor”, a declarat Marian Petria.

Acești sportivi, prin voință și perseverență, au dus limita imposibilului tot mai sus. Merită din plin felicitările noastre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.