O persoană a cărei problemă principala este depresia, mai degrabă decât anxietatea, în general, nu arată aceeași teamă și incertitudine pe care o au oamenii ce au anxietate. Persoanele ce au depresie nu sunt atât de preocupate cu privire la ceea ce li s-ar putea întâmpla în viitor. Ei cred că știu deja ce se va întâmplă și cred că va fi rău.

Este normal să avem unele zile bune și altele mai puțin bune. Toată lumea se simte neliniștită din când în când – este un răspuns normal la situații stresante. Dar senzațiile severe sau continue de depresie și anxietate pot fi un semn al unei tulburări emoționale, potrivit terapeuților de la Psihologie Cuantică.

Durerea, pierderea unui loc de muncă, divorțul, boala și alți factori de stres pot duce la sentimente de tristețe, îngrijorare, frustrare și singurătate. Acestea sunt reacții normale la situații dificile de viață.

Unii oameni experimentează aceste sentimente zilnic, fără un stres cunoscut. Acest lucru poate interfera cu capacitatea de a desfășura activități de zi cu zi, cum ar fi a ajunge la timp la muncă, îngrijirea propriu-zisă sau îngrijirea copiilor. În acest caz, oamenii ar putea suferi de depresie, anxietate sau o combinație a celor două.

Simptomele cheie ale depresiei includ:

-tristețea și sentimentul că nu mai există speranță
-lipsa de interes și plăcere în activități care au fost distractive și interesante
-dureri fizice și dureri fără cauză fizică
-lipsa energiei
-dificultăți ce apar în concentrare, amintirea și / sau luarea deciziilor
-modificări ale apetitului și greutății
-modificări ale programului de somn
-gânduri ce au legătură cu moartea și sinuciderea

Simptomele se îmbunătățesc de obicei prin psihoterapie și medicamente, cum ar fi antidepresivele. Modificările stilului de viață, cum ar fi îmbunătățirea obiceiurilor de somn, îmbunătățirea relațiilor, utilizarea tehnicilor de reducere a stresului sau practicarea sportului, pot ajuta, de asemenea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.