Miercuri, 22 aprilie, în intervalul orar 17-18, va avea loc webinarul ,,Codul european al comunicațiilor electronice: Asigurarea accesibilității serviciilor telekom pentru persoanele cu dizabilități.”

Disponibilitatea serviciilor de comunicații accesibile nu a fost probabil niciodată la fel de crucială ca până acum. Măsurile de distanțare socială și de carantină cauzate de pandemia de COVID-19 au sporit considerabil cererea de servicii de telefonie și acces la internet, care permit oamenilor să rămână conectați cu cei dragi și să continue să participe la viața comunității. Lipsa serviciilor de comunicații accesibile înseamnă, totuși, că multe persoane cu dizabilități, inclusiv persoane cu deficiențe de auz sau de vorbire, nu sunt capabile să se conecteze cu alții, ceea ce poate duce la o sănătate mintală deficitară din cauza izolării și a singurătății. În plus, lipsa comunicațiilor de urgență accesibile este deosebit de alarmantă, deoarece pune în pericol viața multor persoane cu dizabilități.

Codul impune țărilor UE să asigure accesibilitatea numărului unic de urgență european „112” pentru utilizatorii finali cu dizabilități. Întrucât Codul revizuit a fost adoptat recent, statele membre ale Uniunii Europene trebuie să îl transpună în legislația națională până în decembrie 2020.

Codul european al comunicațiilor electronice (CECE) urmărește, printre altele, să asigure furnizarea de servicii de comunicații electronice accesibile publicului, de bună calitate, cum ar fi servicii de telefonie și acces la internet pentru utilizatorii finali. Acesta include, de asemenea, asigurarea faptului că utilizatorii finali cu dizabilități beneficiază de acces la aceste servicii în mod egal cu alții.

Obiectivele webinarului sunt după cum urmează:

• Să ofere o imagine de ansamblu a Codului, incluzând domeniul său de aplicare, obiectivele, mecanismele de monitorizare și aplicare, rolul autorităților naționale de reglementare și al Organismului autorităților europene de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice (OAREC).

• Să sfătuiască organizațiile persoanelor cu dizabilități cu privire la modul de pledare eficientă a transpunerii ambițioase a legislației UE cu dispoziții mai puternice privind accesibilitatea și protecția consumatorilor cu dizabilități în legislația națională, în special prin promovarea standardelor de accesibilitate relevante și a Actului european privind accesibilitatea.

• Să introducă principalele recomandări ale setului de instrumente EDF privind transpunerea CECE, care va fi publicat înainte de webinar.

Webinarul va fi moderat de către Alejandro Moledo, coordonatorul pentru comunicări externe al EDF, și va accesibil, prin limbajul semnelor și prin subtitrare în limba engleză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.