Pentru unii oameni nu există ,,nu pot” în dicționarul vieții lor. Ei aleg să se conjuge mereu cu voința și perseverența. Patrick Barden face parte din această categorie de oameni. El suferă de paralizie cerebrală, o boală care îi limitează mișcările, dar nu și spiritul.

Patrick Barden, în vârtă de 24 de ani, a realizat imposibilul participând la maratonul din Londra. El a făcut 8 km pe zi cu ajutorul unui cadru. Timp de cinci zile, acesta a parcurs aproximativ 42 de km, o adevărată provocare chiar și pentru un om fără handicap, cu atât mai mult pentru o persoană care se confruntă cu probleme de mobilitate și de echilibru. Patrick a reușit să treacă linia de sosire a primului său maraton, dovedind că determinarea și ambiția pot să te ducă mai departe de cât ți-ai fi închipuit. Pentru el, care se luptă cu echilibru și ai cărui mușchi sunt afectați, câțiva pași pot echivala cu un kilometru.Cu pași înceți, dar plini de dorință și voință, tânărul a arătat că se poate.
,, Nu mulți oameni s-ar fi așteptat ca eu să fac așa ceva”, spune el.

Pentru a îndeplini această misiune, considerată de mulți imposibilă, Patrick a lucrat cu un antrenor personal timp de cinci luni. El a urmat cu conștiiciozitate un plan bine structurat, în scopul de a-și putea îmbunătăți forța și rezistența.

Patrick știe foarte bine că fiecare zi este un maraton, unul obositor și provocator, însă el nu se bătut ușor. De fapt, lui îi plac provocările pentru că îi dau oportunitatea de a-și teste limitele. El a reușit să-și ia permisul de conducere, a urmat școala de antrenori de fotbal și s-a implicat în strângerea de fonduri pentru acțiuni caritabile, devenind un ambasador al celor care se confruntă cu o dizabilitate.

Patrick este un tânăr foarte hotărât, care nu permite niciunui lucru să-l împiedice să-și atingă scopurile. În urmă cu câțiva ani, el a sărit cu parașuta în scop caritabil.

Patrick a subliniat faptul că nu a participat la acest maraton pentru a le dovedi oamenilor că se înșală sau pentru a vedea cât de departe poate să-și împingă limitele corpului – deși a reușit în ambele categorii. Mai important, e faptul că prin această cursă el a putut să le arate altora, că indiferent de capacitatea lor, orice este posibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.