În acest an, Forumul European al Persoanelor cu Dizabilități (EDF) aniversează 20 de ani de luptă pentru drepturile persoanelor cu handicap, pentru vizibilitatea dizabilității pretutindeni, pentru accesibilitate și o viață independentă bazată pe drepturi egale. Acest moment va fi marcat de o expoziție de fotografii în care se vor prezenta momentele esențiale din cei 20 de ani de existență.

Înființat în 1997, EDF a devenit o mișcare europeană pentru persoanele cu dizabilități, cu reprezentare în toate statele membre ale Uniunii Europene (UE) și în afara ei. Această organizație neguvernamentală a ajutat persoanele cu dizabilități și organismele lor reprezentative să se unească și să fie o singură voce, independentă și puternică, care să-și apere drepturile în fața autorităților europene. Împreună cu membrii și partenerii lor, EDF luptă pentru o societate mai incluzivă, cu șanse egale pentru toți.

Expoziția de fotografii este o ocazie potrivită de a arata, atât provocările, cât și frumoasele realizări ale EDF în beneficiul persoanelor cu handicap. În deschiderea acestei expoziții, va avea loc o ședință, pe tema ,,Viitorul strategiei UE privind persoanele cu dizabilități după 2020″.

Această audiere publică este organizată de Grupul de studiu permanent al CESE privind drepturile persoanelor cu handicap în vederea urmăririi observațiilor finale ale Comitetului UNCRPD către UE, la doi ani de la publicarea acestora.

Scopul evenimentului este de a oferi instituțiilor UE, DPOs și altor organizații ale societății civile, posibilitatea de a discuta despre viitorul strategiei UE privind persoanele cu handicap după 2020.

În prima parte, ei se vor concentra asupra următoarelor etape pe care le va întreprinde Comisia Europeană și membrii Cadrului UE pentru UNCRPD, în timp ce în partea a doua, se vor asculta bunele practici ale DPO (Responsabilul pentru Protecția Datelor), luând exemple și din alte domenii ale politicii.

Acest eveniment se va desfășura la Bruxelles, pe 3 octombrie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.