Demos urmărește îmbunătățirea calității procesului electoral din România, prin asigurarea dreptului la vot pentru toți, fără discriminare, și prin înlăturarea obstacolelor care îngrădesc nejustificat participarea cetățenilor în politică. În același timp, Demos militează pentru incluziunea socială și participarea politică a persoanelor cu dizabilități. Una dintre problemele pe care reprezentanții Demos le-au identificat se referă la obstacolele care împiedică persoanele cu dizabilități să-și exercite dreptul la vot.

Demos a inițiat un chestionar prin care caută să colecteze informații privind gradul de accesibilitate a procesului electoral. În paralel cu distribuirea chestionarului,  se va consulta cu organizațiile persoanelor cu dizabilități și va efectua o cercetare comparativă, urmând să publice concluziile într-un document de poziție care să ghideze intervențiile sale în acest domeniu.

Așadar, dacă ești persoană cu dizabilități și ai peste 18 ani, reprezentanții Demos te roagă să completezi chestionarul! De asemenea, fie că ai dizabilități sau nu, ești rugat să distribui chestionarul în rețelele tale pentru a ajunge la cât mai multe persoane cu dizabilități din toată țara.

Pentru întrebări despre acest chestionar sau despre Demos, folosiţi adresa de email drepturi@partidul-demos.ro.

Chestionarul este disponibil la următorul link: https://forms.gle/muYwvTwgFM4spT2EA

Termen limită de completare: 25 octombrie

[Descriere foto: panoramă cu locuri de parcare, dintre care două sunt marcate cu semnul pentru persoane cu dizabilități. Logo Demos și text: Chestionar privind dreptul la vot al persoanelor cu dizabilități]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.